Nieuwsoverzicht
Project update
Goed onderwijsnieuws uit Ethiopië!

Goed onderwijsnieuws uit Ethiopië!

Vandaag mogen we fantastisch nieuws delen: 89% van de leerlingen in de vluchtelingenkampen Aysaita en Barhale is geslaagd voor het regionale bassischool examen. Dit is een enorme vooruitgang ten opzichte van vorig jaar, toen minder dan de helft van de leerlingen van het Aysaita-kamp slaagde.

Edukans Ethiopië heeft in januari 2024 de verantwoordelijkheid overgenomen voor twee scholen in de vluchtelingenkampen Aysaita en Berhale, gelegen in het noorden van Ethiopië.

Dit jaar zijn er grote stappen gezet om de kwaliteit van het onderwijs in de kampen te verbeteren.

Van de 104 leerlingen die het examen hebben afgelegd, hebben 97 leerlingen de vereiste score gehaald. Dit succes is te danken aan de toewijding van de leerlingen, leraren en alle betrokkenen. Door intensieve ondersteuning van leraren, effectief schoolleiderschap, het verstrekken van lesmaterialen en bijles, en de inzet van ouders en projectmedewerkers, hebben de leerlingen deze geweldige prestatie kunnen bereiken.

De resultaten laten zien hoe belangrijk het is om te blijven investeren in onderwijs voor vluchtelingenkinderen. Het succes van dit jaar inspireert ons om door te gaan met ons werk, zodat ieder kind, ongeacht zijn of haar situatie, toegang heeft tot goed onderwijs en de kans krijgt om een succesvolle toekomst op te bouwen.

Wij zijn trots op ons team in Ethiopië!

Verder lezen over ons werk in Ethiopië?

Bekijk projecten